VSP

André de Vries op werkbezoek bij dienstverlening Drechtsteden

Donderdag 13 oktober 2022 was een werkbezoek bij Dienstverlening Drechtsteden voor Raadsleden van de Gemeenten Albasserdam, Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht en Sliedrecht bezocht door ons commissielid André de Vries. Het doel was om meer inzicht te krijgen hoe de contacten tussen burgers en de Gemeentes tot stand komen en verlopen.
Wij zijn begonnen in de newsroom waar het eerste contact tot stand komt en de vragen van uiteenlopende aard beantwoordt worden of doorverwezen worden naar de juiste instantie of afdeling dit eventueel ook met live chat. Ook de sociale media zijn hier in beeld om contact te houden en te onderhouden met de burgers. Daarna de “achterzijde” van de Balie bezocht , waar paspoort, rijbewijs, geboorte, verhuizing etc. verwerkt wordt. Deze blik in de “keuken” was erg leerzaam en heel verhelderend, eigenlijk nooit geweten dat dit zo arbeidsintensief is. Wat mij opviel is, dat de betrokkenheid, vriendelijkheid en passie naar de bewoners en de werkzaamheden van de medewerkers groot is. Al met al was dit een geslaagd werkbezoek.