© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Jack Wisker gastdocent in raadszaal

6-Feb-2019

 

 

Op maandag 5 februari 2019 ben ik namens de Verenigde Senioren Partij (VSP) gastdocent geweest in de raadszaal. Er waren meerdere raadsleden aanwezig waaronder Mafalda Weerts, Cor van Verk en Rolin den Heijer die ook gastdocent waren.
Het was deze keer een 4-VWO klas van het Dalton College.
De bedoeling van deze ochtend was, dat de leerlingen die op de drempel staan van het verwerven van stemrecht inzicht te geven in de werking van de besluitvorming in de Dordtse politiek. Na enige uitleg over de structuur van samenwerking tussen Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad werd er een rollenspel gespeeld teneinde een gemeenteraadsdebat na te bootsen.
Dit rollenspel illustreerde heel duidelijk voor de jeugd hoe lastig het is om met meerdere partijen en verschillen van inzicht toch tot een gemeenschappelijk raadsbesluit te komen waarmee de Wethouder aan de slag kan gaan.
Een wat mij betreft nuttig initiatief voor deze doelgroep waaraan ik met veel plezier heb meegewerkt. Onbekend is onbemind en door de jongeren te betrekken bij en inzage te geven in de politiek is mijns inziens op een veel bredere schaal aan te bevelen.

Jack Wisker 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 22, 2019

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter