© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Woordvoering verhuizing Leger des Heils

12-Dec-2018

 

Tot onze grote spijt geeft het college niet thuis voor het uitstellen van de verhuizing van het Leger des Heils en met hen te zoeken naar een andere locatie.

Hieronder onze woordvoering die Bernadette Striebeck deed in de commissie van 11 december 2018 namens de VSP.

Wij hebben als VSP grote bewondering voor het werk dat het Leger de Heils doet voor de mensen in die bij hun in opvang zitten.

Voorzitter wij hebben al eerder aangegeven dat wij als VSP tegen de verplaatsing van de dagopvang van het Leger des Heils zijn.

Omwonenden van het Kromhout, Kasperspad en de Wilhelminastichting hebben al jaren last van de daar gevestigde nachtopvang.
Er lopen vele klanten met grote problemen rond in de omgeving van het Leger des Heils.
Omwonenden van het Kromhout, Kasperspad en de Wilhelminastichting ervaren hierdoor al jaren grote overlast.
De veelal oudere bewoners van de Wilhelminastichting durven s ’avonds zelfs niet meer weg om boodschapje te doen omdat zij bang zijn.

Ook vragen wij ons af of de problematiek die klanten van het Leger des Heils hebben ook de hulp krijgen die zij nodig hebben. Heeft het Leger des Heils voldoende kennis en professionals in huis die die deze klanten ook kunnen helpen en begeleiden? Dus kort is er voldoende expertise in huis? Het Leger des Heils is ten slotte geen GGZ-instelling.

Een ander punt is het traject waar het College voor gekozen heeft om de Raad niet op de hoogte te stellen van de verhuizing vinden wij ZEER spijtig.

De Burgemeester heeft tijdens de commissievergadering van 20 november jl. toegezegd voor meer cameratoezicht en handhaving te zorgen, maar wij verwachten dat dat onvoldoende zal zijn.
Veiligheid is namelijk een beleving. En dit kan je niet altijd weghalen met camera’s.

Ons voorstel is dan ook de verhuizing van het Leger des Heils voorlopig uit te stellen, zodat er andere oplossingen gevonden kunnen worden.
De bewoners van het Kromhout/Kasperspad hebben recht op de terugkeer van rust in hun wijk.
Het uitstellen zal even rust geven en er zal ruimte zijn om met elkaar het gesprek aan te gaan om te komen tot een oplossing komen die voor iedereen acceptabel is.

Wij verzoeken het college te onderzoeken samen met het Leger des Heils of er mogelijk een andere plek voor de opvang is? Bijvoorbeeld aan de rand van de stad, zodat de mensen die in de opvang zitten wel deel uit blijven maken van onze samenleving, maar wel op plaatsen waar het de minste overlast geeft voor buurt en omwonende. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 22, 2019

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter