© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Onze mening over ‘Ontwikkelingsperspectief Amstelwijck’

12-Dec-2018

 

De VSP heeft het rapport “Ontwikkelingsperspectief Amstelwijck” goed bestudeerd en dat heeft geresulteerd in heel wat vragen ! Maar voordat ik die vragen ga stellen, wil ik aangeven dat wij het voor Dordrecht een zeer risicovol dossier vinden. Worden er geen 600 woningen gebouwd dan komt de gemeente Dordrecht in de rode cijfers terecht.
Ook is er geen plaats voor voor de verenigingen Goed Af, tennisvereniging Thialff en Drechtstadsboer. Er komen geen voorzieningen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en dit alles zijn voor ons juist allemaal argumenten die een wijk leefbaar zouden moeten maken.

Het plan Amstewijck gaat ons inziens jaren duren, te beginnen op de grond van het Refaja ziekenhuis (westkant) , vervolgens op de sporttereinen aan de zuid kant, en daarna langs het spoorweg traject aan de west kant. Op dit moment start de bouw van woningen in Wielwijk aan de noord kant van het Dordtsche Hout. Rondom deze wijk zal dus jaren lang, op nog geen honderd meter van de huizen , gebouwd gaan worden. Iemand heeft voor ons uitgerekend hoeveel heipalen er geslagen moeten gaan worden om de bouwplannen rondom het Dordtsche hout te kunnen verwezenlijken. Dat zijn er dus ongeveer 15 duizend !. Deze bouwoverlast kan je een dergelijke wijk niet aandoen en zeker niet jaren lang. En dit naast de toch al aanwezige geluidsoverlast, fijnstof van de A16 en de N3 en het voordurend treinverkeer. Bewoners van het Dordtsche hout hebben al laten weten er alles er aan te gaan doen om deze bouwplannen te gaan torpederen (de gele hesjes zijn al besteld !). Onze vraag is , hoe denkt het college hiermee om te gaan ?. Dit kan jarenlange vertragingen opleveren aan gerechtelijke procedures, en in het geval er uiteindelijk toch gebouwd gaat worden zullen er forse schadeclaims geeist worden van de gemeente. Daar gaan onze extra inkomsten OZB !

Waarom worden dure woningen vanaf 350.000 euro en meer, gepland in het meest problematische stukje van Dordrecht, waar de A16, de N3 en een intensief gebruikte spoorlijn bijelkaar komen ? Er zijn bewoners van het Dordtche Hout die vinden (achteraf !) de geluidshinder en de vervuiling van fijnstof (alle huizen worden zwart !) niet meevallen. Deze duurdere huizen in deze wijk worden ook niet makkelijk verkocht. Huizen staan relatief lang te koop. Nu wil de Gemeente nog dichter bij de A16 en de trein nog duurdere huizen gaan bouwen. VSP heeft er weinig vertrouwen in, dat dergelijke kapitaalkrachtige kopers geinteresseerd zijn in een dergelijke (geluids) vervuilde omgeving.

Er staat ook een NS station gepland in het plan. Stoppende en optrekkende treinen zal de geluidshinder alleen maar doen toenemen, en tot meer onvrede leiden bij de bestaande bewoners.

advies aan het college is : Beter ten halve gekeer, dan ten hele gedwaald”. Dit is geen goed plan en zal leiden tot een enorm conflict tussen het college en haar burgers ! Op nieuw naar de tekentafel dus !

En waarom worden milieu issues pas later uitgezocht, terwijl deze gegevens cruciaal zijn om wel dan wel niet te gaan bouwen ?

In het plan worden er geen voozieningen gepland (winkels, scholen ed). Parkeren is nu al lastig bij de winkelcentra's Wielwijk en Sterrenburg. Hoe moet dat straks?

Margret Stolk 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 22, 2019

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter