© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Opvang meer spreiden over de stad

29-Nov-2018

 Als raadslid of commissielid maak je wat mee. Leuke en minder leuke dingen voor de inwoners van onze stad. Je denkt vaak voor alles een oplossing te kunnen vinden en mensen te kunnen ondersteunen, maar soms stuit je tegen een muur.

Zo ook met de op handen zijnde verhuizing van de dagopvang van het Leger des Heils. De locatie aan de Dubbeldamseweg Noord is volgens de organisatie sterk verouderd, en verhuisd aan het einde van dit jaar naar het Kromhout/Kasperspad. Hier zit nu ook al de nachtopvang.


Nu hebben wij als VSP grote bewondering voor het werk dat het Leger des Heils doet voor deze mensen en weten dat deze hulp noodzakelijk is. Wij begrijpen het probleem wat deze verhuizing met zich mee gaat brengen voor de buurt.


De omwonenden van het gebouw aan het Kromhout/Kasperspad ondervinden nu in de huidige situatie al heel veel overlast, zo mochten wij vernemen op onze commissievergadering van vorige week en uit vele mails en telefoongesprekken die wij hebben ontvangen.

Ook bleek dat per abuis (een "abuisje" noemen we het) de gemeenteraad niet op de hoogte is gesteld van de op handen zijnde verhuizing. Wat uiteraard zeer spijtig is.

Wij verwachten dat, doordat meer mensen zich verplaatsen door het Kromhout / Kasperspad en de Wilhelminastichting, het er hier niet rustiger op gaat worden. Wel beloofde onze burgemeester meer toezicht en cameratoezicht rond dit gebied.

Wij als VSP pleiten voor meer verspreiding over de stad. Opvang metkleinere aantallen mensen, zodat de overlast niet neerkomt op alleen de bewoners in de buurt van het Kromhout/Kasperspad. Maar ik denk dat in deze zaak het laatste woord nog niet is gesproken.

Bernadette Striebeck
Commissielid 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 22, 2019

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter