© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Zwemles moet weer verplicht worden in het basisonderwijs

31-Oct-2018

 

Zwemles moet weer verplicht worden in het basisonderwijs, daar dient de Verenigde Senioren Partij een motie voor in. Ieder kind in Dordrecht moet een zwemdiploma hebben.

Volgens de VSP is uit onderzoek gebleken dat het niet voldoende is als de verantwoordelijkheid voor zwemles alleen bij de ouders ligt. Om ieder kind te leren zwemmen, moeten kinderen in het basisonderwijs weer onder schooltijd leren zwemmen. Op 15 van de 45 Dordtse basisscholen vinden er nog schoolzwemlessen plaats.


De VSP vindt het onacceptabel dat een deel van de 12-jarige kinderen geen zwemdiploma heeft, in een waterrijke stad. Het halen van een zwemdiploma wordt bovendien moeilijk gemaakt door lange wachttijden bij de Dordtse zwemverenigingen.

Een grote groep kinderen staat lang op een wachtlijst en kunnen niet op tijd beginnen met het behalen van hun zwemdiploma. De wachtlijsten lopen op van een tot twee jaar.

Een oplossing hiervoor zouden volgens de VSP natte gymlessen kunnen zijn. In Hengelo worden deze lessen al gegeven: in de peuterklas beginnen ze daar met kennismakingslessen met water.

In de onderbouw worden deze gymlessen nog steeds gegeven. Kinderen die geen diploma hebben,krijgen vanaf groep 5 een spoedcursus A- diploma. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter