© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

'De bus komt zo'

21-Sep-2018

“De bus komt zo “ 
 

Afgelopen dinsdag, 19 september 2018, is in de commissie gesproken over de bushalte bij de Essenhof. De VSP is steeds voorstander geweest om een vaste lijn naar de Essenhof te krijgen. De wethouder Rik van der Linden heeft op verzoek van de raad alternatieven gemaakt voor een verbinding naar de Essenhof.  Commissie breed was er geen draagvlak voor álle varianten. De VSP heeft zich op het standpunt gesteld dat er iets moet komen. Margret Stolk heeft de Wethouder op zijn verantwoording gewezen dat als het niet linksom kan dan maar rechtsom, meer een halte moet komen. 

Een variant die de VSP al meerdere keren heeft aangegeven is om lijn 2 een lus te laten maken. 

De VSP pleit ervoor om toch samen met Qubuzz te kijken waar er eventueel tijd of winst te behalen valt. Nu moeten we dure keuzes maken op basis van een schatting zonder financiële  onderbouwing waarbij er 40 vrijwilligers geworven moeten worden. 

De VSP staat voor échte banen. Niet alles moet opgelost worden met alleen vrijwilligers.  Ook een variant van Beter voor Dordt wordt onderzocht. 

Maar wat blijft, is toch de wens van een vaste lijn langs de Essenhof.  Deze week was ik nog op de Nassauweg en sprak daar mensen aan die ook graag de bus langs hun huis zouden willen hebben. Er wonen veel ouderen die het lopen naar de Krispijnsweg niet halen. 

Wat wij willen is dat er voorlopig een tijdelijke oplossing komt. 

Het duurt naar onze mening al veels te lang. De petitie van Jannie Bozuwa ligt er al vanaf 2015. Het duurt en het duurt...maar de bus is er nog niet. 

Bereikbaarheid en wonen wordt één van de grootste opgaves van dit college! De intercity zijn we al kwijt! 

Laten nu alsjeblieft zorgen dat we goed openbaarvervoer hebben voor onze stad! 

En laten we eerlijk zijn als je geen bus kan realiseren bij de Essenhof, wat kan je dan wel regelen? 
 

De strijd is dus nog niet gestreden en als er nu mensen zijn die ook graag willen dat de bus er komt. Stuur dan een mail naar ons of bel ons. 

Www.vsp-dordrecht.nl 

0655988520 
 

Leo Stolk, 

Commissielid 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 22, 2019

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter