© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Armoedebestrijding, een van onze speerpunten!

13-Sep-2018

 

 

 

 

 

Eén op negen gezinnen in Dordrecht leeft in armoede. Daaronder tellen we ook veel ouderen, een generatie die jarenlang hard heeft gewerkt en trouw premies heeft afgedragen, krijgt nu te horen dat door mismanagement en foute beleggingen en lucratieve projecten die mislukt zijn, de potten leeg zijn.

We kunnen in een welvarend land als Nederland toch ouderen niet in armoede laten sterven en jongeren in armoede laten opgroeien. Natuurlijk inkomenspolitiek daar gaan we lokaal niet over, dat wordt in Den Haag beslist, maar we zullen wel alle middelen die we wel hebben moeten aanwenden om middels voorzieningenbeleid en schuldhulpverlening te zorgen dat iedereen in Dordrecht een menswaardig bestaan kan leiden.

Voor de VSP staat dan ook in deze raadsperiode de armoedebestrijding als een van de belangrijkste punten op de agenda.

Dordrecht wil groeien en Dordrecht wil een bruisende stad zijn. Dat zal alleen lukken als iedereen mee kan groeien en de bevolking geld heeft om te besteden in deze bruisende stad.

Van de huidige economische groei en de aantrekkende vraag naar banen zullen we in Dordrecht ook profiteren en daarbij is het onze maatschappelijke plicht om iedereen daarin mee te laten delen.

In de ambitieuze plannen van de nieuw gevormde coalitie wordt gesproken over de invoering van een Dordtpas als een wapen tegen de armoede. Dat alleen zal uiteraard niet toereikend zijn om de armoede de stad uit te krijgen. We zullen de komende raadsperiode met man en macht en met alle partijen de schouders moeten zetten onder dit maatschappelijk probleem. Dat is ambitie en rechtvaardigheid. Dat is wat de Dordtse bevolking van haar vertegenwoordigers mag verwachten.

Jack Wisker

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 22, 2019

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter