© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Samenwerking met FC Dordrecht resulteert in mooie gift aan Nicolas Robinson School in Mekkele (Ethiopië)

21-Jul-2018

 

 

 

 

Wij organiseren samen met  FC Dordrecht Old Stars Walking Football. Wij hebben dit in samenwerking gedaan met het Nationaal Ouderenfonds en het Sportbedrijf. Een prachtig initiatief van Jordy Valkensteyn, MVO manager (maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Verantwoordelijk voor alle maatschappelijke projecten binnen FC Dordrecht. Wij hebben er als VSP voor gepleit in een motie om bewegen voor ouderen meer te stimuleren en Old Stars Walking Football te organiseren in Dordrecht. We hebben daarbij de opmerking gemaakt, dat het toch geweldig zou zijn als het door onze eigen FC Dordt georganiseerd zou worden. Uiteraard zijn wij als VSP er ontzettend trots op, dat er aan onze motie direct of indirect gehoor is gegeven.

Maar ook op een ander vlak hebben wij als VSP Dordrecht en FC Dordrecht een leuk initiatief gevonden, dit keer voor de jeugd. Margret Stolk, kreeg te horen dat onze webmaster, Bram de Muijnck samen met mede senior expert Johan Spape naar Ethiopië gaan voor een project voor de PUM. (www.pum.nl) Het betreft een school voor kinderen van ouders die op wat voor manier dan ook niet veel kans hebben op een goede toekomst. Minder validen, oorlogsslachtoffers etc. Deze kinderen zitten op een school die gesteund wordt door de Stichting Rainbows for Children (http://www.rainbows4children.org   ) Zij gaan er inmiddels al 3 keer samen heen om keuken en bedieningslessen te verzorgen op deze school want ze hebben op provisorische manier een keuken en een restaurant ingericht. Nadat in totaal 6 missies de leerlingen zijn opgeleid, de docenten zijn getraind, de boeken zijn geschreven, het curriculum is afgerond, de stagebedrijven zijn gevonden, de leermeesters zijn getraind, gaan de studenten nu de Hotels in om daar stage te gaan lopen.

De vraag van Bram de Muijnck aan Margret Stolk of zijn in haar netwerk iemand wist die voor een heel team aan jeugdvoetbal of sporttenue kan zorgen was dan ook snel ingevuld. Margret belde Jordy en een dag later stond Bram op het sportpark om een tas vol met shirts, broekjes en sokken ,van een jeugdteam dat een nieuwe sponsor had,  in ontvangst te nemen. Sport is voor vooral de jeugd een prachtige uitlaatklep om de socialiseren.

Bij aankomst in Mekelle, want daar staat de Nicolas Robinson School, werd de koffer met heel veel gejuich ontvangen en binnen een half uur was er een jeugdteam opgetrommeld om een leuke teamfoto te maken.

Sport verbind en is goed voor lichaam en geest. Dat geldt niet alleen voor ouderen maar zeker ook voor jongeren en dit keer in het bijzonder de jeugd van de Nicolas Robinson School die elke woensdag op de sportwoensdag de tenues aan zullen trekken.

Namens Bram de Muijnck ,  Johan Spape en de eigenaren van de school,  Kathryn en Max Robinson , wordt er heel erg veel dank uitgesproken voor dit geweldige initiatief. De volgende stap in de ontwikkelingen van de kinderen is het opzetten van een bakkerij in de school want alle hotels maken zelf hun brood en wat is er beter om de leerlingen op te leiden om in de keuken, het restaurant en nu ook in de bakkerijen van de Hotels aan een leuke baan te helpen.

Jordy Valkensteyn en Margret Stolk zijn het met elkaar eens: ‘We moeten veel meer met elkaar samenwerken en niet alleen met de ouderen. We denken na over andere leuke maar vooral ook Maatschappelijk Verantwoorde Projecten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter