© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Busverbinding naar de Essenhof; Bozuwalijn?

26-Jun-2018

 


Na jaren is het dan eindelijk zo ver. Er komt een busverbinding en een bushalte bij de algemene begraafplaats en crematorium De Essenhof. Helaas is het niet gelukt om een reguliere buslijn te realiseren maar wel een buurtbus die op vaste tijden en een vaste route gaat rijden. De VSP en D66 hebben in de gemeenteraad van 20 juni 2018 een motie ingediend met het verzoek een verbinding en een bushalte te realiseren. We hebben de wethouder verzocht binnen 3 maanden met een plan te komen zodat de bus hopelijk rond januari 2019 kan gaan rijden. Deze motie is unaniem aangenomen.

Het kan en mag niet zo zijn dat Dordrecht een stad met 120000 duizend inwoners en als centrumgemeente van de regio, geen busverbinding heeft bij de algemene begraafplaats en crematorium.
Het initiatief voor het realiseren van een bus bij de Essenhof ligt bij Jannie Bozuwa. Zij heeft als betrokken inwoonster van de stad meer dan 600 handtekeningen opgehaald en overhandigd aan de wethouder met het verzoek een buslijn te realiseren bij de Essenhof.
Mensen die slecht ter been zijn en vooral ouderen kunnen niet of nauwelijks naar de Essenhof omdat de afstand te groot is om te bewandelen. Zij moeten minstens 750 meter lopen om bij de Essenhof te komen. Onverteerbaar, dat mensen die een bezoek willen brengen aan hun dierbare dit niet of nauwelijks meer kunnen doen vanwege de te grote afstand. Jannie Bozuwa stak hier een stokje voor. Een prachtig burgerinitiatief waar wij als VSP en D66 trots op zijn.

Wij zullen dan ook een voorstel doen aan het college de nieuwe verbinding te laten vernoemen naar Jannie Bozuwa. Denk bijvoorbeeld aan de Bozuwalijn. De exacte naam zullen wij met de gehele gemeenteraad bespreken. De hele raad heeft dit tenslotte ook unaniem besloten.

Margret Stolk, VSP,
Kevin Noels, D66. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 22, 2019

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter