© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Old Stars Walking Football laat ouderen meer bewegen

14-Jun-2018

 

 

 

FC Dordrecht organiseerde op 10 juni 2018 de officiële aftrap voor Old Stars Walking Football. Zij hebben dit in samenwerking gedaan met het Nationaal Ouderenfonds en het Sportbedrijf. Een prachtig initiatief van Jordy Valkensteyn.
Wij hebben er als VSP voor gepleit in een motie om bewegen voor ouderen meer te stimuleren en Old Stars Walking Football te organiseren in Dordrecht. We hebben daarbij de opmerking gemaakt, dat het toch geweldig zou zijn als het door onze eigen FC Dordt georganiseerd zou worden. Uiteraard zijn wij als VSP er ontzettend trots op, dat er aan onze motie direct of indirect gehoor is gegeven.

Veel 60-plussers hebben last van blessures of zijn niet fit waardoor ze niet (meer) of minder bewegen. Lichamelijke ongemakken zijn soms de belangrijkste reden dat zij stoppen met sporten. Wij vinden deze ontwikkeling slecht omdat sport en bewegen juist kunnen bijdragen aan een betere gezondheid. De groep 60-plussers wordt steeds groter en sportaanbod zoals Walking Football is daarom een ware aanvulling op het sporten voor ouderen. Daarnaast dient Walking Football nog een ander belangrijk doel, namelijk dat 60-plussers uit hun sociaal isolement kunnen worden gehaald en/of voorkomen dat zij daar in terecht komen.
Sport verbind en is goed voor lichaam en geest.
Het gaat om de ontmoeting, en vooral meedoen!

Margret Stolk 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 22, 2019

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter