© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Bushalte Essenhof komt er. Onze inbreng in de comissievergadering

13-Jun-2018

 

Onze inbreng in de commissievergadering van 12 juni 2018 over een bus bij de begraafsplaats de Essenhof.

De gemeenteraad heeft in 2016 unaniem een motie aangenomen dat er een bushalte moet komen bij de Essenhof.

Uit de antwoorden van onze artikel 40 vragen, die wij samen met D66 Dordrecht hebben gesteld, blijkt dat het college vooral duidelijk maakt dat het gèèn verantwoordelijkheid heeft in deze zaak. U legt derhalve als college een unaniem aangenomen motie van de raad naast u neer.

Dat vind ik vanuit Dordts perspectief alles behalve de juiste houding. De houding zou juist moeten zijn: Essenhof is een basisvoorziening en daarbij hoort bereikbaarheid openbaar vervoer.

Hoe is het mogelijk dat Dordrecht als centrumgemeente en als stad met 120.000 inwoners geen fatsoenlijk openbaar vervoer heeft bij de algemene begraafplaats en crematorium. Volgens onze gegevens is Dordrecht de enige gemeente waar geen bus stopt bij een dergelijke algemene voorziening.

In het bestek voor de concessie openbaar vervoer staat: Vanuit de bevolking en politiek wordt waarde gehecht aan openbaar vervoer bij de Essenhof.

Voorzitter,
openbaar vervoer is een basisvoorziening zoals ik al eerder aangaf en linksom of rechtsom, het is een eis vanuit de gemeenteraad en een wens vanuit de inwoners van onze stad dat er een bus naar de Essenhof komt.

Mensen moeten waardig afscheid kunnen nemen van hun dierbare en hun graf kunnen bezoeken en niet ruim 750 meter moeten lopen vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. Denk aan mensen die slecht ter been zijn en ouderen. En niet alleen zij, maar alle Dordtenaren moeten met het openbaar vervoer de Essenhof kunnen bereiken zonder een lange wandeling. We jagen mensen de auto in en is het niet juist de bedoeling om dat tegen te gaan in het kader van het behalen van de norm voor luchtkwaliteit waarover in het coalitieakkoord wordt gesproken.
Er is inmiddels een gesprek geweest met mevrouw Bozuwa, initiatiefnemer voor een bushalte bij de Essenhof. Wat is hier uitgekomen? En waarom heeft het college ons als gemeenteraad hierover niet geïnformeerd?
Waarom wordt er steeds weer een afstand gecreëerd?
Als wij als raad ons serieus willen nemen leg je dit toch niet neer bij een inwoner? Kom op zeg!!

Ook hebben we vernomen dat de Essenhof meer mensen wil trekken zoals bijvoorbeeld toeristen. Even los van het feit wat we daar van vinden, je begint toch bij de basis….goede bereikbaarheid. Volgens mij is de Essenhof toch een gemeentelijke instelling. Heeft de wethouder daar al over nagedacht? En hoe zit het met parkeren in de buurt als de Essenhof onbereikbaar is met het openbaar vervoer zonder een te lange wandeling.

En voorzitter laten we nou eerlijk zijn…… als we niet eens een bus bij de Essenhof kunnen realiseren, laten we het dan niet hebben over behoud of terugkomst van intercity’s en dergelijke. Hoe denkt de wethouder dit dan ooit voor elkaar te krijgen????

Margret Stolk 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 22, 2019

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter