© 2017  LAstart

Uitgelichte berichten

Betreft schriftelijke vragen; klachten van de bewoners aan de Aalbersstraat

14-Mar-2018Dordrecht, 13 maart 2018

Geacht college,


Wij hebben klachten ontvangen van bewoners van de Aalbersestraat. De klacht bestaat uit het volgende;

De bewoners kunnen bij gladheid en sneeuw alleen met een hoge afstap en met een groot val risico naar buiten bij hun flat. Er zijn ook mensen met een scootmobiel die hier al helemaal bijna niet weg komen. Is het college het met de VSP en Fractie Meijer eens dat dit een ongewenste situatie is? Wat kan het college aan deze situatie doen op korte termijn?
Er is ook geen leuning om je aan vast te houden bij de helling. De terugweg is nog lastiger. Beide fracties vinden dit een gevaarlijke situatie.

Het alternatief is de zijingang maar daar gaan de deuren niet automatisch open en draaien naar binnen tegen de richting in. Is het college het met ons eens dat dit een onaanvaardbare situatie is voor gebruikers van een scootmobiel.

Welke rol kan de gemeente hier in spelen?
Bestaat er een mogelijkheid om dit vanuit de WMO te kunnen bekostigen vanuit de algemene voorzieningen? Of is dit iets voor de verhuurder, danwel de eigenaar van het complex.
Als dit laatste het geval is vragen wij aan het college in overleg te treden met de verhuurder van het complex om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

De bewoners van het complex zijn namelijk al een tijd bezig met deze kwestie en worden voortdurend van het kastje naar de muur gestuurd. Kan de gemeente hier duidelijkheid in brengen?

Wij zien uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Margret Stolk, namens de VSP en A. Meijer, namens de fractie Meijer. 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 22, 2019

November 15, 2019

November 15, 2019

November 13, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook
  • Twitter