© 2017  LAstart

Gerrit Stijweg

Mijn naam is Gerrit Stijweg. Ik ben 61 jaar

Op dit moment werkzaam als Projectleider bij Sign Security Systems, een installatiebedrijf in sprinkler- en brandmeldinstallaties.

Ik ben 40 jaar bestuurslid geweest bij een voetbalvereniging waarvoor ik nu nog de onderhandelingen doe met gemeente en FC Dordrecht i.v.m. relocatie van het clubgebouw.

 

Ik ga me sterk maken gerichte woningbouw voor de ouderen in Dordrecht. Senioren blijven steeds langer zelfstandig wonen. Dat doen ze vaak in veel te grote woningen, terwijl gelijkvloerse woningen met 2 of 3 kamers ruim voldoende zijn. Als deze huizen zonder gasaansluiting worden gebouwd kunnen de senioren veilig koken en dragen zij ook hun steentje bij aan duurzaamheid. Dit betekent natuurlijk ook dat vanaf heden ook alle andere huizen die in Dordrecht gebouwd gaan worden ook ‘gasvrij’ opgeleverd moeten worden.

Daarnaast wil ik mij inzetten voor Ouderensport. Naast het sportieve en gezonde is er ook het sociale aspect wat belangrijk is. Men kan sporten met vrienden en/of kennissen maar ook zelfstandig aansluiten bij een groep die sportactiviteiten organiseert. Ik denk daarbij aan Walking footbal, Badminton, (tafel)tennis, wandelen, etc.

Naast de bovenstaande speerpunten ga ik ook mijn bijdrage leveren aan alle andere zaken die in de gemeenteraad besproken zullen worden. Niet alleen voor u maar ook voor jou.