VSP

DFC 140 JAAR

Bernadette Striebeck en André de Vries zijn vanmiddag langs geweest bij DFC, het was mooi om te zien dat het zo druk was tijdens het Ger Husen Toernooi.
Met 16 augustus 1883 als oprichtingsdatum, is DFC op zes na de oudste voetbalvereniging van het land en bestaat nu 140 jaar. Van oorsprong was DFC een cricketclub.
DFC kan dan ook terugkijken op een roemrijk verleden. Zo was het Dordtse rood-en-wit 4 keer vertegenwoordigd in de finale van de Holdertbeker, tegenwoordig bekend als de KNVB beker. In de Dordtse regio staat DFC vooral bekend om zijn goede jeugdopleiding. Zomaar wat namen zonder de andere spelers tekort te doen, René van der Gijp en Michel Valke bereikten er zelfs het Nederlands elftal mee. De laatste speler die als DFC’er Oranje haalde was Jan Klijnjan, vooral gevreesd om zijn verwoestende afstandsschoten. In totaal leverde DFC elf internationals aan het Nederlands elftal
DFC begon met ingang van het seizoen 2006-2007 aan een nieuwe start. Als volledige zaterdagvereniging in de vierde klas.
De VSP feliciteert de oudste voetbalclub van Dordrecht van harte en daarom zijn wij erbij met een heerlijke taart.
De VSP vindt dat sport in de afgelopen jaren onvoldoende aandacht heeft gekregen. Dit moet anders! Sport en cultuur zijn belangrijke, verbindende factoren en moeten zoveel mogelijk gestimuleerd en gesteund worden.
De voorzitter Ad Heijsman en overige bestuursleden vonden dit een geweldig leuke geste en de VSP is blij dat het zo gewaardeerd werd.
De VSP feliciteert EBOH met het winnen van het Ger Husen toernooi👊🏻🇦🇹