VSP

Wooncorporaties luiden de alarmbel

De VSP heeft bij elke behandeling van de woningbouwplannen van het huidige college aangegeven dat er niet alleen duurdere huizen gebouwd moeten worden om nieuwe financieel draagkrachtige inwoners aan te trekken, maar dat er ook gebouwd moet worden voor de huidige inwoners van Dordrecht.
Tot op heden waren wij roepende in de woestijn, maar de noodkreet van de woningcorporaties onlangs in AD De Dordtenaar onderstreept hetgeen de VSP al jaren naar voren brengt nl: Er is behoefte aan seniorenwoningen, zorgbuurthuizen voor ouderen, sociale huur-en koopwoningen en woningen voor starters; daar heeft Dordrecht behoefte aan, daar is de woningnood het hoogst, daar zijn wachttijden van jaren voor een betaalbare woning
De VSP kan nog enig begrip opbrengen dat een rechtse coalitie duur wil bouwen voor financieel draagkrachtige soortgenoten, maar de VSP heeft zich in de afgelopen zittingsperiode verbaasd over de partijen die akkoord zijn gegaan met dit rechtse beleid van het zittende college. Gevolg is wel dat haar achterban in de komende jaren geen betaalbare huur of koopwoning kan vinden in Dordrecht en de wachtlijsten voor beginnerswoningen en sociale huur en koopwoningen in lengte en tijd alleen maar zullen oplopen.
Bij de besteding van de Enecogelden (400 miljoen) wil de VSP voldoende geld van de Eneco in zetten om eenzaamheid, ondervoeding bij ouderen tegen te gaan en betere woon en zorg condities voor ouderen te creëren. Zij hebben het meest van ieder geleden onder de corona epidemie. Ook voor deze groep moet er na een dergelijk drama aandacht komen voor de geestelijke gezondheid van onze ouderen.
Voor de VSP zijn bestaande Dordtenaren het belangrijkst en prioriteit nummer 1.

Margret Stolk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *