VSP

Hulde aan onze helden

De Verenigde Senioren Partij Dordrecht (VSP) overhandigde vandaag een oorkonde en een taart aan de voorzitters van onze Ondernemingsraad en Verpleegkundige Adviesraad. Het is een huldeblijk aan alle zorgverleners die pal stonden voor patiënten in tijden van corona. “Voor alles wat jullie hebben doorstaan, de hectiek, overuren en onzekerheid, willen we jullie namens de senioren uit onze achterban complimenteren en bedanken”, zei fractievoorzitter Margret Stolk.

“Jullie zijn en waren onze helden”, vermeldt de ingelijste tekst, “en de maatschappij zal nooit meer toestaan dat deze beroepsgroep moet vragen om een eerlijke beloning, voldoende middelen en handen aan het bed.” De VSP bezocht vanmiddag het ziekenhuis óók om zich te laten bijpraten over het ‘parkeerdossier’. Komende woensdagavond spreken gemeenteraadsleden over het voornemen van Burgemeester en Wethouders om ziekenhuismedewerkers bijna vier keer zo veel te laten betalen om hun auto kwijt te kunnen tijdens het werk op de locatie Dordwijk: vier euro per werkdag, 1000 euro per jaar voor fulltimers.

Volgens de beide belangenorganen van het personeel brengt dit vooruitzicht veel zorgen met zich mee voor medewerkers die geen alternatief vervoer hebben wegens onregelmatige diensten of grotere reisafstand. Op de fotocollage staan boven v.l.n.r. Margret Stolk, fractievoorzitter VSP, bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het ziekenhuis en voorzitter Mariëtte Grootenboer van de Verpleegkundige Adviesraad; rechtsonder v.l.n.r. voorzitter Manuel Langendoen van de Ondernemingsraad en commissielid Leo Stolk van de VSP; en linksonder nogmaals Mariëtte Grootenboer met de ingelijste ode van de VSP.

Onze fractie heeft het Albert Schweitzer Ziekenhuis bezocht om zich te laten bijpraten door de bestuurder Peter van der Meer, Frank van der Elzen, de Cliëntenraad, de Verpleegkundige Adviesraad, en de Ondernemingsraad over de parkeerproblematiek rond het ziekenhuis. Komende woensdagavondbespreken wij in de raadscommissie het voornemen van Burgemeester en Wethouders om ziekenhuismedewerkers bijna vier keer zo veel te laten betalen om hun auto kwijt te kunnen tijdens het werk op de locatie Dordwijk: vier euro per werkdag, 1000 euro per jaar voor fulltimers.

Volgens de beide belangenorganen van het personeel brengt dit vooruitzicht veel zorgen met zich mee voor medewerkers die geen alternatief vervoer hebben wegens onregelmatige diensten of grotere reisafstand. 

Het college moet volgens ons opnieuw in gesprek met het bestuur van het ASZ om inhoudelijk tot elkaar te komen.

De eenmalige 1000 euro voor het zorgpersoneel kan toch niet zo in het potje verdwijnen van een parkeerexploitant?

Het ziekenhuis is een publieke organisatie waar u of wij allemaal een keer mee te maken krijgen.

De VSP maakt zich hard voor gratis parkeren op het gezondheidspark en sportboulevard. Is dit niet haalbaar dan houden op het huidige niveau.

Diezelfde dag hebben wij een oorkonde en een taart overhandigd aan de voorzitters van de Ondernemingsraad en Verpleegkundige Adviesraad van het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Het is een hulde aan alle zorgverleners die pal stonden voor patiënten in tijden van corona. “Voor alles wat zij hebben doorstaan de afgelopen maanden in tijden van corona”. 

Jullie zijn en waren onze helden en de maatschappij zal nooit meer mogen toestaan dat deze beroepsgroep moet vragen om een eerlijke beloning, voldoende middelen en handen aan het bed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *