© 2017  LAstart

Mijn naam is Rene Hissink en ik ben 64 jaar. Ik ben in Indonesie geboren waar mijn vader voor de Biliton Maatschappij tin baggerde. In 1958 werden alle Nederlanders Indonesie uitgezet en zijn we vervolgens naar Australie geemigreerd. In 1966 zij we met het hele gezin naar Nederland teruggekeerd omdat mijn vader ernstig ziek werd. 

 

Mijn hele werkzaam leven heb ik in het het internationale personeelswerk gezeten als Directeur Personeelszaken Europa/Azie bij o.a Philips, Shell en laatstelijk bij de Deense rederij MAERSK. Begin vorig jaar zijn mijn vrouw en ik met pensioen gegaan.

 

Door mij werk heb ik natuurlijk veel gereisd maar ik ben altijd in Dordrecht blijven wonen en vond gedachte heerlijk dat als ik in ver vreemd land was het weekend weer lekker in mijn vertrouwde Dordrecht zou zijn. Ook als ik een weekend buitenlandse gasten had nam ik ze niet naar Amsterdam maar zette ik ze in Hotel Dordrecht en liet ze historisch Dordt zien.

 

Ik heb hier school gegaan (Christelijk Lyceum) en veel aan sport gedaan. Tennis bij CC en Dash 35 waar ik bij beide in het bestuur heb gezeten. De laatste 20 jaar ben ik ook lid van Golfclub de Merwelanden. Ik heb ook vrijwilligerwerk voor ouderen gedaan in Dordrecht bij Stichting ’t Gilde (Conversatie Engels) . Kortom ik ben erg gehecht aan Dordrecht, dat met name de laatste 10 jaar grote stappen heeft gemaakt. Een stad waar ik trots op ben.

 

Dat is ook de reden dat ik wat terug wil doen voor Dordrecht en dan wel via de VSP. Hun benadering van ouderen, die ze zien als kans en niet als last, vind ik geweldig!