VSP

Het is stil op straat

Het is heel vreemd in de lente van 2020 en bij goed zonnig weer de straten in Dordrecht leeg te zien. Op aanraden van de Overheid zitten we allemaal zoveel mogelijk binnen en houden wij tenminste 1,5 meter afstand van elkaar.

Salaris
Vorig jaar waren er grote groepen onderwijzeres, zorgverleners en boeren op de been op het Malieveld in Den Haag om luidruchtig te protesteren tegen te hoge werkdruk, te weinig salaris en over de plotselinge te hoge stikstof en pfas uitstoot in Nederland.

“Het kan verkeren” zei Brederode al! De slemielen van 2019 zijn nu de helden van 2020!

Bezuinigingen
Door overheidsmaatregelen zijn er duizenden zorgverleners in het verleden ontslagen, zijn er bezuinigingen doorgevoerd in de zorg en er zijn zelfs ziekenhuizen failliet gegaan door de macht van zorgverzekeraars die de duimschroeven bij zorginstituten hebben aangedraaid. Onderwijspersoneel waren chronisch overbelast en onderbetaald en de boeren waren verantwoordelijk voor het belangrijkste aandeel in de stikstof uitstoot.

Beroepsgroepen
Maar nu applaudisseren wij voor alle doktoren, verplegend personeel, politie, supermarktpersoneel, creatieve en betrokken juffen en meesters en voorzien de boeren de supermarkten van voldoende voedsel ed. En terecht want nu blijken deze beroepsgroepen de ruggengraat van onze samenleving en ze houden hun rug recht tot dat deze Coronacrisis weer onder controle is. De VSP is zo blij dat zij er zijn en wij zijn ontzettend trots op al deze mannen en vrouwen.

Slachtoffers
De slachtoffers van deze coronacrisis zijn voor een belangrijk deel ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. De VSP hoopt dat alle mensen in Nederland alle richtlijnen in acht blijven nemen van het RIVM, met name voor deze kwetsbare mensen.

Politiek
Eerst moet de crisis worden bedwongen, maar daarna moet de politiek ervoor zorgen dat er nooit meer te weinig IC bedden en te weinig handen aan het bed zijn in Nederland en demonstraties door deze beroepsgroepen op het Malieveld tot het verleden behoren.

Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun nabestaanden.

Margret Stolk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *