VSP

Zwijndrechtse brug niet autoluw?

Vragen aan het college;
Zwijndrechtse/Dordtse brug Ontwikkeling Maasterras

Op 28 september 2023 lazen wij in AD De Dordtenaar tot onze grote verbazing, dat de Zwijndrechtse brug niet autoluw wordt in het kader van de ontwikkeling van het Maasterras. Nu vonden wij dit vanuit de VSP al geen goed plan maar dat terzijde.

Vraag aan het college is, klopt het wat er staat in AD De Dordtenaar, dat de brug niet autoluw wordt omdat Rijkswaterstaat hooguit verbeteringen aan wil brengen om de doorstroming van auto’s te bevorderen. Zo ja, hoe is het mogelijk dat het AD dit eerder weet dan het hoogste orgaan de gemeenteraad van Dordrecht?

Ten tweede schrokken wij ook van de berichtgeving dat Zwijndrecht niet op de hoogte zou zijn van het autoluw maken van de brug. Klopt dit?

De VSP kan zich nog een presentatie herinneren waarin voormalig wethouder Sleeking aangaf na het opheffen van de Drechtraad, dat we als gemeente juist elkaar moesten opzoeken bij dingen die we vooral samen kunnen doen bijvoorbeeld bouwen in de Spoorzone. Hoe staat dit in verhouding tot wat nu in het AD staat vermeld?
Foto Thymen Stolk Fotografie