VSP

Een leven lang sporten

Wanneer je ouder wordt, neemt het risico op valongelukken toe. Regelmatig belandt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een val. Het vallen op deze leeftijd kan tot verwondingen leiden, die soms ernstig zijn. Om deze valongelukken zoveel mogelijk te voorkomen biedt de gemeente Dordrecht valpreventie aan.
Deze keer was er een training in Dubbeldam en onze Thijs van der Dussen was erbij.
Bij valpreventie wordt bekeken of het valrisico van een senior hoog is en analyseren ze de oorzaken hiervan. Zo kunnen slecht zicht, evenwichtsproblemen en verminderde spierkracht zorgen voor een verhoogd risico op vallen. Om de spierkracht te verbeteren kun je bijvoorbeeld gaan sporten waarbij je begeleidt kan worden.
Voorkomen is beter dan genezen.
Dordt Sport
Een leven lang sporten!