VSP

Huismeester Ronald mag blijven in Thureborgh

De Huismeester Ronald Slabbekoorn mag toch aan blijven als huismeester van het woongebouw Thureborgh in Dordrecht. Ronald is al twintig jaar in dienst bij het Spectrum en daarvan 18 jaar in woongebouw Thureborgh. Het Spectrum stopte op 1 februari 2023 als verhuurder van het gebouw, en gaf het gebouw terug aan woningcorporatie Trivire.

Met het teruggeven van het gebouw door Het Spectrum aan Trivire, zou ook Ronald als huismeester op termijn verdwijnen. Ronald is immers in dienst van Het Spectrum en zou binnen deze organisatie een nieuwe functie krijgen. De bewoners gingen daar fel op in onder aanvoering van mevrouw Van Glind en de heer Van der Net. En ook de VSP en PvdA hebben in een gesprek met Trivire aangegeven dat zij een belangrijke meerwaarde zien voor de bewoners in specifiek deze huismeester. In Thureborgh zitten veel kwetsbare ouderen en Ronald keek naar deze mensen om. Hij deed zijn werk als huismeester maar hij was meer dan dat. Soms was hij de enige die de mensen zagen in een week. Hij zag om naar de mensen wat in deze tijden erg belangrijk is. De VSP en PvdA gunnen ieder seniorencomplex een huismeester zoals Ronald. Ook Trivire zag dat in en is op basis van al deze signalen in gesprek gegaan met de bewoners van Thureborgh en samen met hen en het Spectrum op zoek gegaan naar een oplossing die wel acceptabel voor hen was. Inmiddels is bekend geworden dat Trivire i.s.m. het Spectrum ervoor zorgt dat Ronald kan blijven.
Afgelopen vrijdag was het een groot feest voor zowel de bewoners als voor de huismeester.

En natuurlijk waren wij erbij met een heerlijke taart.

Mooi dat deze samenwerking tot stand is gekomen.

We moeten het tenslotte met elkaar doen.

Margret Stolk