VSP

Pro Patria bestaat 85 jaar.


De VSP feliciteert deze geweldig vereniging met deze mijlpaal.
Trots op onze mooie verenigingen die onze stad rijk is.🇦🇹

De Dubbeldamse Oranjevereniging wilde zich graag verzekeren van de medewerking van een muziekkorps bij festiviteiten die door haar zouden worden georganiseerd. Als gevolg van dit verzoek werd een clubje mensen gevonden die bereid waren een muziekvereniging in Dubbeldam op te richten. Het resultaat: op 12 oktober 1936 werd ’tamboer en pijperkorps Pro Patria’ opgericht. Het instrumentarium bestond uit trommels en fluiten. En de naam betekent “voor het vaderland”.
Afgelopen zaterdag was het dan zo ver en gaven zij een jubileum concert in samenwerking met maar liefst 3 Dordtse koren.
Het mannenkoor KNA, vrouwenkoor “Close 4 you” en het “Close Singers Ensemble”. Met elkaar brachten zij prachtige muziekstukken ten gehore.

Margret Stolk en Thijs van der Dussen.