VSP

Inwoners de dupe van slechte zomerdienstregeling Qbuzz.

Chauffeurs die hun stinkende best doen en zwaarder belast worden, zij zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor reizigers, terwijl de verantwoordelijkheid bij Qbuzz ligt.

De VSP is van mening dat het Dordtse college al jaren de belangen van de reizigers in het openbaar vervoer slecht bij provincie en de NS behartigt. Onze stad heeft bij de invoering van de marktwerking in het openbaar vervoer op gebied van busverbindingen en frequenties veel ingeleverd waartegenover maar weinig verbeteringen zijn te noteren. Ook qua treinverbindingen heeft Dordrecht het afgelopen decennium een hoop prijs gegeven met als resultaat veel overstappen op verbindingen naar onder meer Oost-Brabant, Limburg, België en Duitsland. Voor de toekomst dreigen we ook de directe verbindingen met Schiphol te verliezen.
Een ander zorgpunt voor de VSP is dat de gemeenteraad bij besluitvorming over openbaar vervoer in onze stad volledig buitenspel staat. Een eerder door de raad aangenomen motie over buslijnen in Krispijn wordt compleet genegeerd. Het college faalt keer op keer in de belangenbehartiging van de Dordtse reiziger en de provincie lijkt in zijn besluitvorming over de gunning van het OV na eerst Arriva en nu Qbuzz en Blue Amigo het geld belangrijker te vinden dan de kwaliteit.

Margret Stolk
Foto Thymen Stolk Fotografie