VSP

Nationale vrije Statenvergadering in de Augustijnenkerk

.

Nederland herdenkt in 2022 de ‘geboorte van Nederland’, omdat het 450 jaar geleden is, dat in Dordrecht de Eerste Vrije Statenvergadering werd gehouden. Er worden in meer dan veertig gemeentes in het land activiteiten georganiseerd om het historische jaar 1572 te herdenken. De Nationale Vrije Stedenvergadering die vrijdag in de Augustijnenkerk werd gehouden was een bijeenkomst om met elkaar na te denken over de toekomst van ons land. Net als in 1572 in Het Hof, toen twaalf steden met elkaar belangrijke besluiten namen over hoe het verder moest met de opstand onder leiding van Willem van Oranje tegen de Spaanse bezetter.
De dialoog die vrijdag werd aangegaan op basis van de ideeën van jongeren over vrijheid, veiligheid en klimaat. De Jongerentop heeft dit op 18 juni gepresenteerd. De deelnemers lieten zich inspireren door bekende sprekers die naar kerk waren gekomen.

Bernadette Striebeck en André de Vries
Foto’s Thymen Stolk Fotografie