VSP

Oldstars walking football. Onze motie verdient steun!

 

De VSP heeft in 2017 een motie ingediend om OldStars Walking Football te promoten in onze stad en te beginnen bij onze FC Dordrecht.Wij zijn als VSP ontzettend trots dat deze vorm van Football al bij diverse clubs aangeboden wordt. Het primaire doel van OldStars is om mannen van 55 jaar en ouder bij elkaar te brengen en ze aan het sporten en bewegen te krijgen en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek) bespreekbaar te maken. Deelnemers worden actiever, hun leefstijl verbetert en hun gezondheid neemt toe.2 jaar geleden heeft FC Dordrecht in samenwerking met de gemeente Dordrecht Walking Football onder de aandacht gebracht bij de voetbalverenigingen in Dordrecht. Inmiddels zijn er 2 teams in Dordrecht. GSC/ODS en FC Dordrecht/RCD hebben inmiddels een eigen Walking Football team. Er worden regelmatig trainingen georganiseerd en er wordt deelgenomen aan toernooien of wedstrijden.Het ontmoeten, bewegen en meedoen staan centraal bij deze speciale voetbalvorm voor 55 plussers. Er gelden andere regels dan bij het reguliere voetbal. Bij Walking Football mag er niet gerend worden, de bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden en er mag geen lichamelijk contact plaatsvinden.Begin dit jaar heeft het team van Telstar de Dordtse voetballers uitgenodigd om een voorwedstrijd te spelen voor de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht. Dit was een geslaagde avond. Na afloop hebben alle voetballers de wedstrijd bekeken vanuit de Businessruimte van het stadion,Op vrijdag 22 november staat FC Dordrecht – Telstar op het programma. Het Walking Football team van Telstar zal naar Dordrecht afreizen om een voorwedstrijd te spelen. Er zullen 2 teams samengesteld worden door spelers van FC Dordrecht/RCD en van GSC/ODS. Daarna zal er gezamenlijk naar de wedstrijd FC Dordrecht – Telstar gekeken worden.De fractie van de VSP is erbij! Komt u ook?Wilt u een keer een training bekijken of meetrainen? Dat is natuurlijk mogelijk. U bent van harte welkom. U kunt daarvoor contact opnemen met Jordy Valkestijn, MVO manager FC Dordrecht (jordy.valkestijn@fcdordrecht.nl)