VSP

VSP In de bediening Resto VanHarte

Vrijdag 8 november 2019 liepen de leden van de VSP mee in de bediening van Resto VanHarte in het Polderwiel. Resto VanHarte verzorgt wekelijks maaltijden voor senioren. Op woensdagavond in het Sterrenwiel en vrijdagavond in het Polderwiel.De VSP wilde op deze manier mensen ontmoeten en inventariseren wat goed gaat in hun omgeving maar zeker ook wat mensen missen in hun omgeving.Onder het genot van een heerlijke maaltijd, en onder begeleiding van live muziek van Sien van Laarhoven,spraken wij met vele bezoekers.Velen komen wekelijks naar de diners van Resto VanHarte.Tijdens onze gesprekken kwam voornamelijk naar voren, dat men in het weekeinde nergens terecht kan om gezellig te eten met elkaar. Juist hiér heeft men behoefte aan. Met name de weekeinden zijn vaak lange dagen voor onze senioren.In het Polderwiel komen mensen samen uit alle wijken. De bezoekers pleiten ervoor om dit meer over de wijken te verdelen.Wij nemen dit en nog vele andere feiten die wij op deze avond ophaalden mee naar de raad.Onze fractie vond dit een zeer functionele en geslaagde avond, en hebben samen met de gasten er van genoten.

Want gezamenlijk een maaltijd eten is een manier om contact te leggenof bestaande contacten onderhouden. Samen eten is gezellig. Sociale relaties worden in stand gehouden door samen te eten en te drinken. De maaltijd bindt de mensen, de maaltijd verbind je met buren en vrienden.De Visie van Resto VanHarte.”Resto VanHarte gelooft er stellig in dat samen eten mensen met elkaar verbindt. Dat maatschappelijke integratie, participatie en samenhang begint bij de mens zelf, in zijn wijk en in zijn straat.”De VSP onderstreept deze visie.Wij danken Resto van Harte voor hun gastvrijheid, en danken ook de vrijwilligers waar wij mee mochten samenwerken.Bernadette StriebeckNamens de VSP