VSP

Tuinen aan de Cornelis Evertsenstraat lopen onder water

Bij de Cornelis Evertsenstraat zijn trottoirs en straat opgehoogd plm. 30 cm. Hierdoor liggen de tuinen nu lager. Er zijn in de straat niet genoeg putten aangelegd zodat het water niet richting de putten stroomt. Hierdoor lopen de tuinen onder water bij hevige regenbuien. De huizen zijn dan onbereikbaar. Grond wordt onder de tegels weggespoeld en er treden verzakkingen op.

De VSP, SP en D66 riepen de gemeente op de verantwoordelijkheid te nemen en tot een oplossing te komen voor de bewoners van C. Evertsenstraat. Wij diende dan ook een motie in met de SP en D66.
De meeste politieke partijen vonden dat het aanbod van wat zand aan de bewoners voor het ophogen van de tuinen voldoende was. Wij kregen onvoldoende steun. De VVD, CDA, CU/SGP, Gewoon Dordt, Beter voor Dordt, Fractie Nijhof, PVV, PvdA en Groen Links lieten de bewoners letterlijk en figuurlijk de grond inzakken. Voor de bewoners staat nu alleen nog een gang naar de rechter open. Heel triest.
Weet wat u stemt 16 maart!🇦🇹
Lees ook de Column van Ben Corino in Dordt Centraal