VSP

Een ijsje gaat er altijd in!

 

Met temperaturen rond de 30 graden dachten wij als VSP aan de vele bewoners van de diverse verzorgingshuizen en ontmoetingscentra voor ouderen. Met meer dan 100 ijsjes gingen wij dus op pad. Dit bracht ons als eerste naar Het Polderwiel waar de bezoekers van het ontmoetingscentrum van het Parkhuis al heerlijk buiten in de schaduw zaten. Een heerlijk ijsje ging er wel in. Na een gezellig praatje reden we naar de locatie Het Sterrenwiel. Ook hier konden we de mensen verrassen met een heerlijk verkoelend ijsje en maakten wij gezellig een praatje over de vreselijke hitte en alledaagse dingen. De volgende halte was locatie Het Stadswiel. Hier genoten de mensen binnen van het hun aangeboden ijsje en de heerlijke koele airco die daar aanwezig was. Onze chocolade ijsjes vlogen weg! Ook het terras van de Gravin-Dubbeldam deden wij aan, waar onder andere het koor zat wat zojuist hun koor middag had gehad. Zij trakteerden ons nog even op vrolijk gezang en ook zij genoten van de de traktatie op het heerlijke schaduwrijke terras. Tenslotte waren wij in woonzorgcentrum de Merwelanden nog van harte welkom om aan de bewoners onze ijsjes uit te delen. Daar hadden wij wederom leuke gesprekken. Onder andere met een mevrouw van 95 die nog heel erg van het leven geniet en overal op en in zit. Zo mooi om te horen! En ja, zij sport nog vele malen per week. Tevens willen wij alle personeelsleden en vrijwilligers danken voor de hartelijke ontvangst die wij overal genoten. En capeau voor al jullie liefdevolle werk! De VSP is van mening dat ouderen extra zorg en aandacht nodig hebben. Dit deden wij vandaag een beetje……….maar met veel plezier! Bernadette Striebeck