VSP

Buslijn 3 weghalen dupeert ouderen

Vandaag in AD De Dordtenaar.
“Ouderen de dupe van weghalen van buslijn 3.”
Margret Stolk is boos en teleurgesteld hierover. Het treft juist de bewoners van seniorencomplex De Klockelaer en de Loudonstraat.

Wethouder Rik van der Linden wilde een maand geleden nog niet precies zeggen wat er zal veranderen en zei nog niet van de hoed en de rand te weten, maar uit verkeersbesluiten die het college heeft gepubliceerd, blijkt dat de bushaltes wel degelijk definitief verdwijnen. Bewoners kunnen nog bezwaar maken, maar raadslid Margret Stolk (VSP) verwacht niet dat dit effect heeft. ,,Het is al beklonken”, zegt ze. ,,Als je dit wilt terugdraaien, moet de weg opnieuw worden opengebroken. Weet je wat dat wel niet kost. Ik ben boos en teleurgesteld.”
Volgende week dinsdag staan de veranderingen in het busvervoer op de politieke commissieagenda. Ook een vertegenwoordiger van vervoerder Qbuzz is er bij. ,,Het zal een stevig debat worden”, voorspelt Stolk. ,,Een wethouder kan niet beslissen over de buslijnen, maar hij moet wel opkomen voor de belangen van de inwoners. Hij had met zijn vuist op tafel moeten slaan om te voorkomen dat het OV verslechtert.”

Volgens haar is het een hard gelag voor de ouderen in Crabbehof die gebruikmaken van buslijn 3. Daarmee kunnen ze naar het station en het centrum van Dordrecht reizen. ,,Dit gebeurt juist in een deel van de stad waar meer mensen door de vergrijzing afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.
Stolk denkt dat er creatieve oplossingen mogelijk zijn. ,,Zet dan kleinere bussen in”, zegt ze. ,,We willen dat inwoners minder de auto gebruiken, maar we moeten dan wel zorgen voor andere faciliteiten, zoals goed OV, ook al hangt daar misschien een prijskaartje aan.”
Folkert van der Krol, journalist.