VSP

De uiteengevallen Dordtse coalitie is de weg kwijtgeraakt


De rechtse coalitie is aan het einde van haar zittingsperiode van 4 jaar en komt met haar laatste begroting. De begroting voor 2022 is gebaseerd op het beleid dat 4 jaar geleden is opgesteld. Er is volgens dit college geen aanleiding om haar beleid aan nieuwe omstandigheden aan te passen.
Woningbouw
In 4 jaar is er veel veranderd in deze snelle wereld; de coronacrisis, stikstofcrisis, de toenemende woningnood onder starters, jonge gezinnen en ouderenwoningen. Daarbij komt ook nog de oplopende huurprijzen en extreem stijgende woningprijzen. Van doorstroming in de woningmarkt is helemaal geen sprake. De consequentie is dat inwoners van Dordrecht wachttijden hebben van tenminste 7 a 8 jaar voor een betaalbare woning.
Coalitiebeleid past niet meer!
Wat de VSP opvalt is de tegenstrijdigheid tussen het woningbouwbeleid en het economische beleid van dit college. Het woningbouwbeleid, dat gericht is op hoogopgeleide en welvarende kopers, past niet op de marktvraag naar betaalbare woningen voor sociaal zwakkere huurders/kopers en ouderen. Ook de banen die worden gecreëerd in Dordrecht zijn over het algemeen lage lonen banen, die weer niet passen op het duurdere woningsegment.
En dan toch doorgaan met het woningbouwbeleid dat in 2018 is opgesteld. Ongelofelijk en zeer kwalijk te nemen aan dit college en de oppositiepartijen die dit beleid hebben ondersteund!
Gelukkig zijn de gemeenteraadsverkiezingen begin volgend jaar in zicht. Het is aan ”U” kiezers, om een einde te maken aan dit verdwaalde rechtse college van VVD, CDA, CU , SGP en BVD.

Magret Stolk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *