VSP

Wijkagent voor senioren

Vandaag spraken Bernadette Striebeck en Leo Stolk van de Verenigde Senioren Partij(VSP) met de wijkagenten Jeroen van Mierle en Frans Kwakernaak.
Jeroen van Mierle is wijkagent voor senioren in Dordrecht, en is onder andere aanspreekpunt voor ouderen en organisaties die met ouderenoplichting te maken krijgen.
De functie van Jeroen van Mierle is ontstaan om criminelen die het voorzien hebben op ouderen te bestrijden.
Ook banken, notarissen, zorgorganisaties, gemeente, politie en ouderenbonden hebben hiervoor de handen ineengeslagen om kans op criminaliteit bij ouderen te voorkomen.
Hetgeen ook hard nodig is omdat ouderen steeds vaker slachtoffer worden van criminele handelingen .Denk bijvoorbeeld aan financieel misbruik, babbeltrucks etc.
De VSP heeft, samen met GroenLinks, eind 2019 een motie ingediend Veilig oud worden welke in de gemeenteraad met meerderheid van stemmen is aangenomen.

  • Steeds meer ouderen wonen langer thuis.
  • Ouderen voelen zich vaker onveilig in en om het huis in vergelijking met andere bewoners.
  • Ouderen zijn vaak bang om het slachtoffer te worden van babbeltrucs, woningoverval en ouderenmishandeling.
    Jeroen van Mierle geeft ook veiligheidspresentaties hoe ouderen hun huis eventueel beter zouden kunnen beveiligen, denk bijvoorbeeld aan deurcamera’s of kierstandhouders.
    De VSP wil graag samen met Jeroen van Mierlo kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen om de veiligheid van onze ouderen te waarborgen in Dordrecht.
    Samen gaan voor een veilige en leefbare stad voor iedereen.

Bernadette Striebeck
VSP Dordrecht.

Foto Thymen Stolk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *