VSP

Stemmen per post voor ouderen

Stemmen per post voor ouderen

Nederland gaat stemmen op 17 maart voor de Tweede Kamer verkiezingen. Bijzondere verkiezingen in deze tijd met corona. Allerlei extra maatregelen zijn er nodig om ook voor kwetsbare mensen stemmen mogelijk te maken. Voor de kwetsbare mensen zijn 2 extra dagen beschikbaar gesteld, 15 en 16 maart, om buiten de drukte om, veilig hun stem te kunnen uitbrengen. Voor mensen van 70 jaar en ouder kon de stem per post worden verzonden.
Wel een ingewikkelde procedure met allerlei enveloppen en stempassen en stembiljetten. Meer dan 8% van de stemmen per post dreigde ongeldig te worden verklaard door dit ingewikkelde proces. Zelfs de medewerkers op de stembureaus raakten erdoor in de war.
Voor de VSP is dit wederom een duidelijk bewijs dat er maar weinig kennis, ervaring en werkelijke aandacht is vanuit de politiek voor de ouderendoelgroep. Hoewel de ouderen (boven de 65 jaar) meer dan 30% van de totale bevolking in Nederland uitmaken zijn er maar een paar kleine ruziënde partijen in Den Haag bezig de belangen te behartigen van deze ouderendoelgroep.
In Dordrecht probeert de VSP de belangen van de ouderen wel onder de aandacht te houden van het zittende college. Maar ook hier moet de VSP het college maar al te vaak vragen wat haar maatregelen betekenen voor de senioren in Dordrecht.
Maar de aanhouder wint: in Dordrecht staat de bestrijding van eenzaamheid bij ouderen hoog op de agenda en strijdt de VSP ervoor om samen met de SP het wonen voor ouderen plezierig en leefbaar te maken en te houden door het bouwen van zorgbuurthuizen in de wijk waar ze altijd al gewoond hebben, zodat sociaal isolement voorkomen kan worden.
Terug naar de menselijke maat, het thema in de landelijke verkiezingen, maar ook de leuze van de VSP in Dordrecht.

Margret Stolk

Foto Thymen Stolk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *