VSP

Onze inbreng perspectiefnota 2020

Onze inbreng in de gemeenteraad van 26 januari 2021 inzake de perspectiefnota 2020.

We bespreken hier vandaag de perspectiefnota 2020, een bespiegeling van wat er gaande is op meerdere punten en gelet op de tijd die we krijgen om hier op te reflecteren beperkt de VSP zich op dit punt op de beoogde groei.

Een van de belangrijkste peilers van het coalitie-akkoord van 2018-2022 was het bevorderen van de groei in Dordrecht, zowel in het aantal banen alsook het aantal woningen en het aantal inwoners.

Een loodzware ambitie waarvan we inmiddels kunnen stellen dat zeker ten aanzien van het aantal woningen en inwoners deze ambitie niet is waargemaakt.

Voorzitter ik citeer nu uit de perspectiefnota die voor ons ligt: CITAAT
“Enerzijds omdat getogen Dordtenaren nog te vaak vertrekken van ons eiland omdat zij geen geschikte woning kunnen vinden.” EINDE CITAAT
Hieruit blijkt dus zonneklaar dat er op dit moment dus onvoldoende gebouwd wordt in het lagere segment met name sociale huur en lager geprijsde koopwoningen. Er is nog altijd geen inhaalslag ingezet om de 1000 gesloopte huurwoningen weer op peil te brengen en hierdoor constateerd de Verenigde Senioren Partij dan ook dat het huidige college niet bouwt voor haar inwoners. Want en ik citeer wederom uit de perspectiefnota CITAAT. “Anderzijds ook om nieuwe Eilanders te overtuigen om juist in Dordrecht te komen wonen” EINDE CITAAT.

Wederom een bewijs dat er veel meer wordt ingezet op bouwen voor mensen van buitenaf dan voor de huidige inwoners van Dordrecht, en de Verenigde Senioren Partij betreurt dat.

De huidige inwoners van Dordrecht die deze stad mede hebben gemaakt tot wat het heden is worden ons insziens veels te weinig mee genomen in de groei, waarvan ook de Verenigde Senioren Partij vindt dat deze moet plaats vinden, maar dan wel op een wijze dat iedereen daarvan kan mee profiteren.

Een perspectiefnota betekent voor de VSP dan ook perspectief voor iedereen en niet alleen voor mensen van buitenaf of met een dikke portemonee, maar juist ook voor de minder bedeelden, de starters, de studenten, de senioren en de alleenstaanden.

Voorzitter ik rond af, natuurlijk is het Coronaviruus van invloed geweest op de economische ontwikkelingen op ons eiland, dat snappen wij helaas ook maar al tegoed, maar voorzitter net zoals het coronavirus geen onderscheidt maakt tussen arm en rijk zou wat ons betreft dat ook moeten gelden voor het perspectief wat dit college zijn inwoners biedt.

Jack Wisker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *