VSP

Fijne buren


Maaike en Leen Kok wisten vorige week dinsdag te voorkomen dat hun 70-jarige buurvrouw slachtoffer werd van een babbeltruc. Een ‘bankmedewerker’ had haar gebeld, vertelde dat er iets mis was met haar rekening en dat ze geld over moest maken naar een ‘veilige rekening’. Dat lukte in eerste instantie niet, maar uiteindelijk maakte de vrouw bijna 5.000 euro over. De echte bank vertrouwde het niet en blokkeerde de rekening. De nepbankmedewerker belde de vrouw opnieuw met de mededeling dat ze haar bankpas zouden komen halen om het ‘probleem’ op te lossen. Toen de buren dit verhaal hoorden tijdens een koffiebezoekje roken ze onraad en seinden de politie in. Die kwam meteen ter plaatse en kon de oplichters ter plekke aanhouden. De VSP Dordrecht stuurde vorige week, tegelijk met een aantal ouderenpartijen en Code Oranje in andere steden vragen aan hun stadsbestuur over de toename van het aantal babbeltrucs en WhatsApp-fraude, waarvan met name ouderen slachtoffer worden. Bernadette Striebeck ging namens de VSP langs bij het echtpaar Kok om hen te complimenteren voor hun oplettendheid en adequate handelen. (Foto: Thymen Stolk)