VSP

VVD en VSP: Overbruggingssubsidie voor sportclubs

De sportclubs zitten in grote financiële problemen als gevolg van de Coronamaatregelen zoals het stilleggen van de competities en het sluiten van sportkantines. Ondertussen hebben de voetbalvoorzitters van elf clubs en de sportraad bij de wethouder de noodklok geluid. “Het is een zeer zorgelijke situatie waar we iets aan moeten doen”, aldus gemeenteraadsleden Rolin den Heijer en Margret Stolk (Sport). “Wij verzoeken daarom het college met klem om een overbruggingssubsidie op te tuigen voor noodlijdende sportclubs”.Ondanks de huidige maatregelen die de gemeente neemt, zoals bijvoorbeeld bevriezen huur en de steun van het Rijk, geeft een groot aantal clubs aan het hoofd niet meer boven water te kunnen houden. Rolin Den Heijer en  Margret Stolk: “Het verdienmodel van sportclubs is volledig weggevallen, met name door de maatregel om sportkantines te sluiten. Het voorstel is  dinsdagavond in de commissie sociaal door de Dordtse VVD en de VSP ingediend worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *