VSP

Volkstuinders Vereniging “de vrije tuinder” is gered!!

De Verenigde Senioren Partij heeft al in een vroeg stadium met meerdere partijen zich het lot aangetrokken van de Vrije Tuinder. Een vereniging die ten koste van de torenhoge bouwambities van het huidige college dreigde op te houden te bestaan. De huurovereenkomst werd door de gemeente eenzijdig opgezegd en dit zou betekenen dat een groep van ongeveer 75 mensen niet langer hun volkstuintjes meer zouden kunnen behouden.

De Verenigde Senioren Partij heeft zich hier niet bij neergelegd en middels een stevige woordvoering in de gemeenteraad en aanvullende vragen aan het college stevig verzet aangetekend tegen deze gang van zaken.
Hoe groen wil je het toch hebben een grote groep mensen van alle leeftijden, alle etnische achtergronden en niets en niemand kwaad doende vrijwel dagelijks tuinieren en met groot plezier. 

Behalve tuinieren tevens een grote maatschappelijke en sociale functie vertolken, die kun je toch niet zo maar aan de kant schuiven?
Gelukkig zijn onze inspanningen eindelijk beloont en hebben er in geresulteerd dat vandaag 13 juli 2020 de definitieve toezegging is gedaan door de wethouder dat de vereniging De Vrije Tuinder een nieuwe locatie is toegewezen aan de Schenkelsdijk.
De Verenigde Senioren Partij feliciteerd hierbij de Vrije Tuinders en spreekt de wens uit dat zij nog lang met veel plezier zullen kunnen werken aan hun tuintjes op deze nieuwe locatie.

Jack Wisker 
VSP

Foto Thymen Stolk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *