VSP

PACT voor Ouderenzorg ondertekend

Op 9 juni 2020 in het stadskantoor ondertekenende wethouder Heijkoop het PACT voor Ouderenzorg. 
De VSP en het CDA hebben hiervoor gepleit in een gezamenlijke notitie gericht aan het huidige college van burgemeester en wethouders van Dordrecht om mee te doen aan dit Pact.

Margret Stolk (VSP) en Theo Oostenrijk (CDA) waren aanwezig bij de ondertekening van het PACT.

Met “Het Pact voor de Ouderenzorg” gaan een keur aan partijen, zorgaanbieders, verzekeraars, gemeenten, bedrijven, etc. – gezamenlijk aan de slag om de zorg voor ouderen merkbaar en meetbaar te verbeteren door:
-de trend van stijgende eenzaamheid onder ouderen te keren;
-te zorgen dat ouderen langer thuis willen en kunnen blijven wonen, met de juiste zorg en ondersteuning;
-de verpleeghuiszorg te verbeteren zodat ouderen er de juiste zorg krijgen en de aandacht die zij verdienen, zoveel mogelijk vergelijkbaar met thuis.

Wethouder Heijkoop onderstreepte daarbij het grote belang voor het ontwikkelen van een breed scala aan activiteiten voor ouderen in onze stad, vooral voor degenen die eenzaam of kwetsbaar zijn.
Vertegenwoordigers van Het Parkhuis en Het Spectrum vertelden wat zij aan activiteiten ontwikkelen, en wat hun plannen zijn voor uitbreiding naar alle wijken. 

In deze voor ouderen angstige tijd met het coronavirus is het voor deze doelgroep bemoedigend om een dergelijk positief signaal te krijgen van de Dordtse samenleving.

leo Stolk en Margret Stolk

Foto’s Thymen Stolk

foto’s Thymen Stolk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *