VSP

Vragen over sluiting STA-PAL

Vandaag heeft de VSP samen met de PvdA vragen gesteld over sluiting STA-PAL

We hebben tot onze schrik kennisgenomen van het feit dat de Stichting Het Spectrum het zeer bekende en gewaardeerde buurtcentrum Sta-Pal heeft gesloten.

Sta-Pal is al lange tijd een begrip en een gezellig en levendig buurtcentrum voor – veelal oudere – bewoners. Je kunt er elkaar ontmoeten, met elkaar praten, spelletjes doen, en meedoen aan activiteiten. Vooral in de binnenstad zijn dergelijk plekken nodig. Want ‘t Praathuis is er ook al niet meer en het Stadswiel is geen alternatief.

Een belangrijk speerpunt in het sociale beleid van de gemeente Dordrecht is het creëren van ontmoetings-plekken/huiskamers in de wijken. Juist om de sociale cohesie te versterken. Ook voor ons zijn ontmoetings­plaatsen van vitaal belang voor wijken. Wij willen deze ontmoetingsplaatsen dan ook zoveel mogelijk in stand houden. Ook Sta-Pal.

Wij hebben dan ook de volgende vragen over de voorgenomen sluiting van Sta-Pal:
Bent u het met ons eens dat ontmoetingsplaatsen/huiskamers een vitale functie vervullen in buurten en wijken? 
En dat Sta-Pal voor vele bewoners een belangrijke ontmoetingsplek is – en eigenlijk de enige ontmoetingsplek is in de binnenstad?
Bent u bereid om met Stichting het Het Spectrum in gesprek te gaan over het openhouden Sta-Pal?
Wilt u meedenken over de mogelijkheden om Sta-Pal open te houden? Bijvoorbeeld samenwerking met andere partijen en mogelijkheden voor bezoekers aan onze binnenstad die via waterbus komen?
Wat is er nodig om Sta-Pal weer te openen en open te houden?

VSP Fractie Dordrecht
Margret Stolk
PvdA Fractie Dordrecht
Jaqueline van de Bergh

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *